HamsterScaping

Hamsterscaping. Een benaming die je steeds vaker tegen komt in Dierenspeciaalzaken of in informatie bladen over dieren. Maar wat is het nu eigenlijk?

De benaming ‘Hamsterscaping’ is in het leven geroepen door Denise, samen met haar collega, werkzaam bij Dierenspeciaalzaak Wesdijk te Barendrecht. Denise is ook wel bekend van ‘Hamstery Pure Colour’. Op 28 Augustus 2014 is de allereerste ‘Scape-bak’ een feit geworden. Geïnspireerd door het natuurlijke doen en laten van de hamster, maar ook door het nabootsen van een natuurlijke leefwereld. Het creëren van een ‘klein’ leefwereldje helemaal aangepast aan de wensen van de hamster. Het woord ‘Hamsterscaping’ is afgeleid van het woord ‘Aquascaping’.

HamsterScaping voorbeelden

Verschillende voorbeelden van HamsterScaping bakken. Variërend van 80cm tot 120cm

‘Hamsterscaping’, is het op een natuurlijke manier inrichten van een juist formaat huisvesting. Gelet wordt op bepaalde belangrijke aspecten zodat de hamster zijn instinct kan uitvoeren. Bij deze aspecten kan je denken aan het graafgedrag van de hamster, maar ook het kunnen ‘verstoppen’ als prooidier zijnde is van groot belang. De bedoeling is, door de manier van inrichten, dat iedere natuurlijke gedraging kan worden uitgevoerd en de hamster zich veilig en op zijn of haar gemak voelt in de huisvesting waar deze zijn hele leven dient te vertoeven. Het is van groot belang dat negatieve gedragingen, zoals tralie knagen of klimmen, en agressieve gedragingen voorkomen worden en dit is ook mogelijk als ‘Hamsterscaping’ op de juiste manier wordt uitgevoerd.

‘Hamsterscaping’, is één van de manieren om je hamster een natuurlijke huisvesting aan te bieden. Bij deze methode denken we vanuit de hamster en passen dit toe samen met onze eigen creativiteit.

Een blije hamster is een blije baas

HamsterScaping

Voor meer informatie over HamsterScaping verwijs ik je graag door naar deze website: klik
Voor een goede webshop waar je alles vind voor je HamsterScaping verblijf verwijs ik je graag hier heen: LittlePawsPetShop

In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe je een goede HamsterScaping kan maken in een 80cm aquarium. Dit is natuurlijk maar één voorbeeld van de vele mogelijkheden maar het kan je wellicht wel op weg helpen! Een goed begin is het halve werk, toch? Op hetzelfde Youtube kanaal staan nog meer goede filmpjes!