De Hamstery

Een kijkje achter de schermen

De Hamstery is gevestigd in een klein kamertje in ons huis. Voorheen was dit het kantoor van mijn stiefvader, die helaas is overleden. Toen werd het onze logeerkamer en langzaam maar zeker hebben de hamsters de kamer overgenomen tot Hamstery. In de tijd dat ik fok, nu zo’n vijf jaar, zijn er al heel veel verschillende huisvestingen geweest. Kleine Ikea kasten, grote Ikea kasten, verschillende kooien en aquariums. Nu moeten we rekening houden met een aantal factoren en daarop is de Hamstery nu ingericht. De kamer heeft daarbij ook een likje verf gekregen, klaar voor een frisse start!

Huisvesting

Vanwege bepaalde factoren die op dit moment spelen heb ik gekozen voor een huisvesting die daar bij past. Zoals jullie van mij gewend zijn sta ik heel erg voor een ruime huisvesting en sta ik achter de richtlijnen van HamsterScaping. Helaas kan ik, vanwege de bepaalde factoren, niet alles kiezen en heb ik gekozen voor een tussenoplossing. Die tussenoplossing werd heel simpel de Ikea SAMLA bak 130L. De buitenmaat van deze bak is 78x56x44cm, de binnenmaat van deze bak is 68×46,5x43cm; een oppervlakte van 3162cm2 en dus boven de minimale adviesmaat. Iedere bak wordt ingericht volgens de richtlijnen van HamsterScaping zodat iedere hamster heerlijke kan graven en zich kan verstoppen. Ik gebruik op deze bakken geen deksel.
Het zijn niet de mooiste bakken om te zien, maar in dit geval zijn ze wel zeer functioneel en draagt het bij aan het kunnen voortzetten van mijn Hamstery. De hamsters hebben er geen last van en vermaken zich prima & graven er op los! 

In iedere bak is het volgende aanwezig:
* een graafbodem van hennepvezel, zaagsel & cotton de luxe, * meerdere huisjes, * loopwiel van 20cm, * ruim genoeg zandbad, * nestmateriaal, * voer & waterbakje, * knaagmateriaal, * een kurktunnel, * extra accessoires.

‘Welkom! In de hamsterkamer’. Er is een hoop verandert maar ik ben er blij mee. Ook de hamsters vermaken zich prima! Ieder verblijf is in combinatie met HamsterScaping aangepast aan wat de hamster nog kan gezien hun leeftijd.

Voeding

Er is goed gekeken naar welke voeding de hamsters in de Hamstery gaan krijgen. In de afgelopen jaren van mijn Hamstery ben ik een groot fan geweest van ‘Witte Molen Premium Dwerghamster’. Deze voeding is alleen verkrijgbaar in 15kg & dat is best een hoop als je net begint. Toch, na het uitproberen van andere voedingen, was de keus snel gemaakt. Die 15kg moest héél snel komen. Naar volle tevredenheid krijgen de hamsters in de Hamstery dan ook de ‘Witte Molen Premium Expert Dwerghamster’-voeding. De hamsters eten dit met smaak, zijn op een goed gewicht en doen het er in het algeheel heel erg goed op; en dat vind ik erg belangrijk.

Naast deze hoofdvoeding krijgen de dwerghamsters ook met enige regelmaat gedroogd fruit of groente. Denk hierbij aan stukjes rode biet(niet aan de drachtige hamsters), watermeloen, appel en dergelijke. Ook zo af en toe een handje rauwe andijvie of een gekookte aardappel. Wanneer het nodig is kan een hamstertje extra ondersteund worden met Brinta, aangelengd met kattenmelk; dit is lekker vet en geeft een goede boost!

Ruimte voor..

Hamstery Pure Colour is écht kleinschalig en moet daarom iedere ruimte nuttig gebruiken. In de kamer zijn 5 Ikea stellingkasten geplaatst op een maximale hoogte van 125cm zodat ik overal goed bij kan. Iedere stellingkast heeft plek voor drie bakken en één stellingkast bied ruimte om spullen te plaatsen zoals een bak voeding of de snackbakjes.

In de Hamstery is dus ruimte voor 12 dwerghamsters.

Bewoners

Er wonen hier niet alleen maar fokdieren. Dat kan natuurlijk ook niet omdat ik een jaar lang gestopt ben. De hamsters die hier woonden, en om welke reden dan ook niet zijn herplaatst, zijn hier dus ook gebleven. Ik mag die natuurlijk niet vergeten en daarom verdienen ze ook een plekje op de website.

* Hamster Topia’s Ni Hao | Vrouw | Chinese Dwerghamster | 21-08-2020

Ni Hao
Dit is Ni Hao, een Chinese Dwerghamster